Nieuwe school

Bouw nieuwe school

Op dinsdag 9 januari zijn de bouwwerken gestart van een gloednieuwe Boomgaardschool. Naast een innovatieve kleuterafdeling zou het gebouw ook onderdak bieden aan sportinfrastructuur, kleedkamers, een administratief centrum en diverse flexibele werkzones. In de onmiddellijke omgeving van de nieuwe kleuterschool wordt eveneens ruimte voorzien voor buitenruimtes en een avontuurlijke speelzone. 

Het innovatieve gebouw die zal worden gebouwd zal de nieuwste technologieën in zich dragen. Daarnaast wordt ook extra aandacht besteed aan samenwerken, natuur en bewegen. Het nieuwe schoolgebouw maakt deel uit van het project Boomgaard 2025.

Één van de paradepaardjes van deze nieuwe school wordt ongetwijfeld de boomhut die centraal in het midden van het gebouw zal worden ingepast. Via een oversteek en luchtbrug wordt er een rechtstreekse verbinding gemaakt met de bestaande lagere school. 

In de tweede helft van volgend schooljaar 2024-2025 zou het gebouw klaar moeten zijn om de eerste kleuters hun intrek te laten nemen. De bestaande kleuterinfrastructuur wordt daarna gesloopt en maakt plaats voor avontuurlijke speelzones.

Meer nieuws omtrent de werkzaamheden kunt u volgen op deze webpagina.